Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем запалка и ключ
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеРазглобих го крушките са от най- малките, не са като на мигачите
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеРазглобих го крушките са от най- малките, не са като на мигачитеAlfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
.Махаш тапичките, под тях ма болтчета които се развиват с инбус 2.5 мм. После хващаш пластмасата леко я повдигаш и внимателно дърпаш към теб. Когато я издърпаш откачаш кабела , взимаш го и разглобяване. Моето до сега не беше отваряно има един дунапрен, който разрязах по дължина за да разделя блока с крушките на две. Като го разделих включих го пак в кабела и натиснах спирачката да видя кои не светят. Не съм ги сменил защото крушките които имам са1,2 вата в понеделник ще търся 2,3 дано открия.
Екотроник за какво беше черната кутийка под стопа ти знаеше?Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:23.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение.Махаш тапичките, под тях ма болтчета които се развиват с инбус 2.5 мм. После хващаш пластмасата леко я повдигаш и внимателно дърпаш към теб. Когато я издърпаш откачаш кабела , взимаш го и разглобяване. Моето до сега не беше отваряно има един дунапрен, който разрязах по дължина за да разделя блока с крушките на две. Като го разделих включих го пак в кабела и натиснах спирачката да видя кои не светят. Не съм ги сменил защото крушките които имам са1,2 вата в понеделник ще търся 2,3 дано открия.
Екотроник за какво беше черната кутийка под стопа ти знаеше?Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщениеМерси колега, имам подозрение че една от тия крушки ми е изгоряла въпреки че на таблото нямам индикация та при първа възможност ще разглабям.
Когато определен консуматор (примерно крушка на габарит) не свети, защото просто не е включен, клюкарката подава ниско напрежение към въпросния консуматор. Това ниско напрежение е толкова ниско, че крушката не свети, но през нея протича малък ток и по наличието или отсъствието на този "ток на проверка" става става ясно дали крушката е здрава или не.
Всички консуматори, които клюкарката "следи" са разпределени в отделни токови кръгове. В такъв един токов кръг може да има повече от една крушка. Примерно 2. Ако едната от двете е изгоряла, клюкарката лесно установява това, защото контролният ток става 2 пъти по-малък от нормалния.
Когато в един токов кръг в който има няколко крушки, както е третият стоп, неработенето на една от всичките крушки води до незначително намаляване на контролния ток и клюкарката може да не го "усети".
Напрактика този способ се свежда до измерване на съпротивлението на определени консуматори.
Това е и причината заради която ако дадена крушка е с различна от предписаната мощност, то и съпротивлението и ще е различно а това може да се възприеме като проблем и съответно да се индикира на таблото.
Не знам дали успях да го обясня добре
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеА вероятно и тук инж. Тоци Бегали е предвидил варианти, щото например на моята откакто я имам не свети една от крушките на третия стоп, а чека не я хваща
Най-вероятно с все по-широкото навлизане на CAN технологията, след някоя и друга година и крушките ще представляват интелигентни устройства. Тогава подобна диагностика няма да дава грешни индикации.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКлюкарката "разбира", че дадена крушка е изгоряла по следния начин:
Когато определен консуматор (примерно крушка на габарит) не свети, защото просто не е включен, клюкарката подава ниско напрежение към въпросния консуматор. Това ниско напрежение е толкова ниско, че крушката не свети, но през нея протича малък ток и по наличието или отсъствието на този "ток на проверка" става става ясно дали крушката е здрава или не.
Всички консуматори, които клюкарката "следи" са разпределени в отделни токови кръгове. В такъв един токов кръг може да има повече от една крушка. Примерно 2. Ако едната от двете е изгоряла, клюкарката лесно установява това, защото контролният ток става 2 пъти по-малък от нормалния.
Когато в един токов кръг в който има няколко крушки, както е третият стоп, неработенето на една от всичките крушки води до незначително намаляване на контролния ток и клюкарката може да не го "усети".
Напрактика този способ се свежда до измерване на съпротивлението на определени консуматори.
Това е и причината заради която ако дадена крушка е с различна от предписаната мощност, то и съпротивлението и ще е различно а това може да се възприеме като проблем и съответно да се индикира на таблото.
Не знам дали успях да го обясня добреAlfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Проблема със запалката и заработването на радиото със завъртането на ключа без да се даде на контакт ще се реши със смяната на един бушон,не знам точно кой беше-от кутията с бушони под волана,двете неща са свързани,но запалката си е слабо място.Ако смениш бушона не ползвай запалката,защото пак ще ти даде на късо,поне при мен така става,а радиото ще си се оправи.
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеА вероятно и тук инж. Тоци Бегали е предвидил варианти, щото например на моята откакто я имам не свети една от крушките на третия стоп, а чека не я хваща166 2.4JTD-00г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщениеПроблема със запалката и заработването на радиото със завъртането на ключа без да се даде на контакт ще се реши със смяната на един бушон,не знам точно кой беше-от кутията с бушони под волана,двете неща са свързани,но запалката си е слабо място.Ако смениш бушона не ползвай запалката,защото пак ще ти даде на късо,поне при мен така става,а радиото ще си се оправи.
На втория ред, третия отляво надясно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment